5 apper for kunstneriske sjeler

De fleste av oss har nok vært på jakt etter den indre kunstneren i oss. Den moderne teknologien har gjort det mulig for hvem som helst både å lage og publisere egne kunstverk. Det spesielle med kunst er at det favner så bredt, noe som betyr at det finnes mange forskjellige målgrupper du kan appellere til. Kanskje har du ingen kommersielle mål, men ønsker å tegne eller male for å ha det gøy? Da finnes det flere apper på nettet som kan hjelpe deg, og de fleste er sågar gratis og enkle å bruke. I tillegg tilbys det mange apper til mennesker som generelt er interesserte i kunst.

shutterstock_229540009Kom i gang med tegningen

Den teknologiske utviklingen har gjort at det ikke lenger er nødvendig å tegne på et lerret eller en stor datamaskin. Kjøp din iPhone hos Dustin i dag, slik at du også kan bli med på moroa. En populær app du kan prøve er den som heter «Paper». Den er nå gratis og det følger med en egen styler, slik at du kan tegne direkte på skjermen din. De fleste barn elsker å tegne, og Museum of Modern Art har derfor utviklet en egen kunstapp for barn. I iBooks kan du også snappe opp flere kunstbøker som er beregnet på barn og voksne.

Ønsker du bare å titte?

Hvis du foretrekker å beundre kunstverk framfor å male selv, er det flere apper som kan hjelpe deg med å få en bedre forståelse av kunstens verden. Nytt museum i Oslo har blant annet utviklet sin egen app for det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo. Hvis du er i utlandet, regnes Tate blant verdens mest kjente kunstgallerier. Du kan besøke museet i både London og New York, og i den anledningen kan du laste ned flere apper fra Tate i iTunes-butikken. Blant annet kan du laste ned alt fra guiden om moderne kunstbegreper til tegneapper beregnet på de aller minste.