Den moderne norske musikkscenen

Norsk musikk er i vinden for tiden. Navn som Kygo, Matoma og Astrid S er blitt trekkplastre på festivaler og konsertarenaer, også utenfor landets grenser, og de setter stadig nye rekorder på internasjonale strømmetjenester som Spotify.

Kygo

Kyrre Gørvell-Dahll går under forkortelsen og artistnavnet Kygo. Bergenseren slo for alvor gjennom som EDM-musiker og DJ i 2014. Dette året spilte han også på Tomorrowland, som er en internasjonalt elektronikafestival i Belgia. Året etter opptrådte han på Ultra Music Festival i Miami i Florida.

Kallenavnet Kygo hentetdownload (6) han fra læreverktøyet It’s Learning, som genererer brukernavn med de første bokstavene fra elevens for- og etternavn. Noe annet som mange kanskje ikke visste, er at Kygo egentlig er født i Singapore, hvor han tilbragte de første årene av sitt liv.

Astrid S

Astrid Smeplass fra Rennebu slo gjennom som artist i musikk-Norge etter femteplassen i Idol 2013. 19-åringen har siden den gang gitt ut en rekke hits, blant annet 2AM, Paper Thin og Hurts So Good. Hun skriver flesteparten av låtene sine selv, og spiller gitar, piano og fløyte. Hun har vunnet MTV Europe Music Award for beste norske artist, samt to priser fra P3 Gull: “Årets nykommer” 2015, og “Årets låt” 2015.

Matoma

Matomas egentlige navn er Tom Stræte Lagergren. 25-åringen har markert seg på den internasjonale Tropical House-scenen, og har spiller på kjente festivaler som Coachella og Tomorrowland. Han har over 30 låter tilknyttet sin SoundCloud-konto, hvorav Running Out og The Wave er to av flere hits. Lagergren har ikke bare musikalsk talent og stor produktivitet – han har også en solid utdannelse i bunn, med en bachelor i Musikkteknologi og -produksjon fra NTNU.

Todd Terje

Todd Terje, eller Terje Olsen som han egentlig heter, spiller sommerlig og lettfordøyelig elektronika, til hyllest for den amerikanske DJ’en Todd Terry. 35-åringen fra Mjøndalen er kjent for låter med fengende navn som Insepctor Norse, Delorean Dynamite og Strandbar.