Museer og gallerier

Tate_Modern_viewed_from_Thames_Pleasure_Boat_-_geograph.org.uk_-_307445Astrup Fearnley-museet

I flotte omgivelser på Tjuvholmen i Oslo, kan du i dette private kunstmuseet betrakte samtidskunstens verker, fra 1960 og fram til i dag. Museet åpnet i 1993, men flyttet i 2012 inn i dette nye bygget, tegnet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano.

Museet er åpent tirsdag til søndag.

Munch-museet

Norges mest kjente kunster har som seg hør og bør sitt eget museum, lokalisert på Tøyen i Oslo. Da Edvard Munch døde i 1944, hadde han testamentert bort hele sin kunstsamling til Oslo Kommune, som nesten 20 år senere åpnet dørene til Munch-museet. Foruten Skrik, kan du se hundrevis av malerier, tegninger, trykkplakater og bøker.

Museet er åpent hver dag, 10-16. I sommersesongen gjelder utvidede åpningstider.

Nasjonalmuseet

“Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design” ble åpnet i 2003, etter en sammenslåing av en rekke museer og gallerier. Dette gjaldt Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Riksutstillinger. Samlingen består i dag av over 400.000 kunstobjekter, fordelt på 6000 unike kunstnere.

Museet har åpent tirsdag til søndag.

Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter ble åpnet i 2005, etter en avgjørelse i Stortinget om åpne et senter til ære for Nobel og fredsprisen. Her blir prisvinnerne gjennom tidene presentert, og deres arbeid og virke er dokumentert gjennom tekst, bilder og film. Mer enn 225.000 mennesker besøker senteret hvert år.

Senteret har åpent tirsdag til søndag.

Norsk folkemuseum

På Bygdøy i Oslo finner du flere besøkelsesverdige museer, hvorav Norsk Folkemuseum er ett av dem. Her finner du en rekke kulturhistoriske samlinger fra hele landet, og fra ulike historiske epoker. Utstillingene rommer en svært variert sammensetning av norsk kultur, fra eldre kirkehistorie, via samisk kultur og levemåte, til litteraturhistorie med Ibsen.

Norsk Folkemuseum er egentlig en stiftelse, og består foruten Kongsgården på Bygdøy av følgende museer i Oslo-området:

  • Bogstad Gård
  • Eidsvoll 1814
  • Ibsenmuseet
  • Norsk Maritimt Museum